Az orgazdaság ellen is fellépne a párt

MDF: A színesfémlopás elleni küzdelemhez nem kizárólag Btk-módosítás kell

Az MDF továbbra is a színesfémlopás és az orgazdaság büntetési tételeinek szigorítását képviseli, azonban a színesfém fogalmának pontos meghatározásával - az eredeti szándék megőrzése mellett - a jogbiztonságot, és a jogszabályalkotás minőségének javítását kívánja szolgálni.

2008.09.21 11:50ma.hu

A demokrata fórum szerint, ha a kormányzat a hatályos jogszabályokat következetesebben tartatná be, már az is számottevően javítana a jelenlegi áldatlan állapotokon.

A Magyar Demokrata Fórum értetlenül áll a Salamon László pénteki sajtótájékoztatóján elhangzottak előtt - adta hírül közleményében Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője.

A KDNP országgyűlési képviselője azzal vádolja az MDF képviselőcsoportját, hogy a színesfémlopás és az orgazdaság büntetési tételeinek szigorítása céljából február 27-én Latorcai Jánossal közösen benyújtott, Btk-t módosító törvényjavaslatukat az MDF módosító indítványa „az eredeti szándék gyenge karikatúrájává” tette, melynek következtében visszavonják azt.

Ezzel szemben a demokrata fórum által május 26-án benyújtott módosító indítvány lényege, hogy a színesfém meghatározásáról, annak pontos leírásáról külön igazgatási jogszabályban kell rendelkezni.

Ami azért szükséges, mert e körben a Btk. tényállásai mindössze kereteket jelölnek, melyek szakmai tartalmát igazgatási jellegű normáknak kell kitölteniük. E megoldás a jogbiztonságot szolgálja.

Az MDF továbbra is elkötelezett a színesfémlopás és orgazdaság büntetési tételeinek szigorítása mellett, azonban e célkitűzés megvalósítása a színesfém, nemesfém, feketefém pontos meghatározását igényli, ami nem lehetséges a Btk-n belül.

Emellett a törvény tervezett hatálybalépését is módosítani szükséges, elegendő időt biztosítva az abban foglaltak teljesítéséhez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.