Az árokban kötött ki

Menekülés közben kapott defektet az embercsempész autója

A Bácsalmás Határrendészeti Kirendeltség eljárást indított tíz szír és három pakisztáni állampolgárral szemben, valamint embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt V. György 25 éves magyar állampolgár ellen.

2014.01.23 11:46ma.hu
Forrás: police.hu

A magyar férfi által vezetett járművet a rendőrök 2014. január 21-én 18 óra 20 perckor ellenőrizni akarták, mivel korábban a hőkamera felvétele alapján tizenhárom személy haladt át a zöldhatáron Magyarország területére és felmerült a gyanú, hogy a férfi szállítja tovább a külföldieket.

Az autó menekülni próbált, de Madaras belterületén kerékdefekt miatt az árokba sodródott.

A járőrök igazoltatták a személygépkocsi magyar vezetőjét, valamint a benne utazó külföldi állampolgárokat, akik személyazonosságukat és magyarországi tartózkodásukat igazolni nem tudták, ezért elfogták és előállították őket.

A személygépkocsi vezetőjét embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítotti kihallgatását követően a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya őrizetbe vette.

A külföldiek további ellenőrzése során kiderült, hogy négy szír állampolgárral szemben beutazási és tartózkodási tilalmat rendeltek el. A külföldi állampolgárok közül öten menekültstátusz iránti kérelmet nyújtottak be, ezért őket az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Dél-alföldi Regionális Igazgatóságra szállították. A többi külföldi határsértőt a Határrendészeti Szolgálat Kiskunhalasi Őrzött Szállására vitték a rendőrök.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.