Kifejezetten a cigarettacsempészek ellen

Robotrepülőket vet be a NAV

A pénzügyi nyomozók a csempészek felderítésére használhatják majd a drónokat.

2014.01.10 21:55HENT
Drónokkal visszaszorítható a cigarettacsempészet?

A tervekről Sárközi Alexandra, a Nemzeti Adó és Vámhivatal szóvivője beszélt az InfoRádiónak. Hozzátette: a rendszereket európai uniós forrásokból szerzik majd be, azonban egyelőre még nem vásároltak belőlük, sőt, még a beszállító sem ismeretes.

A szóvivő elmondta: a felhasznált EU-s pénzalap kifejezetten a cigarettacsempészet és a hamisítás visszaszorításának érdekében jött létre. Az ado.hu információi szerint a Hercule-II elnevezésű program keretein belül csak ebben a költségvetési ciklusban 98,7 millió eurós (csaknem 30 milliárd forintos) támogatást kaptak a tagállamok ilyen célokra.

A napi.hu értesülései szerint a jövőben a repülők mellett többek között telepíthető vizuális és audio megfigyelő/rögzítő eszközöket, GPS nyomkövető rendszereket és felügyelet nélküli videó megfigyelő rendszert is bevetne a NAV.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.