Fagyasztóládában rejtegette a holttestet

Súlyosbítás: öt év börtönt kapott a csecsemőgyilkos anya

Jogerősen háromról öt év börtönre súlyosította a Pécsi Ítélőtábla pénteken annak a nőnek a büntetését, aki tavaly a Somogy megyei Bodrogon megölte újszülöttjét, és a gyermek holttestét a fagyasztóládában rejtette el.

2012.09.07 13:53MTI

A táblabíróság Krémer László vezette tanácsa megalapozottnak találta az ügyben korábban eljáró Kaposvári Törvényszék határozatát, és a 35 éves asszonyt 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés miatt marasztalta el. Mivel az ítélőtábla a korábbi büntetést túlzóan enyhének találta, hosszabb időtartamú szabadságvesztést szabott ki.

Lehőcz Beáta tavaly januárban, egy eltitkolt terhesség után otthon hozta világra a csecsemőt, majd ollóval elvágta a torkát. A holttestet törölközőbe csavarva egy műanyag zacskóba rakta, a fagyasztóládába rejtette, ott találta meg az év novemberében az élettársa.

A nő a tettét azzal indokolta, hogy a férfinak és neki már van egy tízéves fia, és a párja nem akar több gyereket. Ezt elfogadva a második terhességét már megszakíttatta, de a harmadikat későn vette észre, így erre már nem volt lehetősége.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.