Sajátjaként nevelte fel az ellopott gyereket

25 éve rabolta el a csecsemőt - most ítélték el a hamis anyát

Tizenkét évi börtönre ítéltek hétfőn az Egyesült Államokban egy nőt, aki 1987-ben elrabolt egy csecsemőt egy New York-i kórházból, majd sajátjaként nevelte fel.

2012.07.31 15:29MTI

Az ötvenesztendős Ann Pettway februárban bűnösnek vallotta magát, és részletes vallomást tett az 1987-es gyerekrablásról. Mint mondta: vonattal utazott connecticuti otthonából a Harlem Kórházba, ahol felnyalábolta a háromhetes Carlina White-ot, akit magas láza miatt vittek be a sürgősségire.

A manhattani kerületi bíróság hétfői ítélete szerint az észak-carolinai Raleigh-ből származó nő azért rabolta el a beteg gyermeket, mert szeretett volna kisbabát, majd "hazugságok hálóját szőve 23 éven keresztül eltitkolta a gyermek elől az igazságot a családjáról".

A bírósági vizsgálat során Ann Pettway védőjének megdőlt az az állítása, hogy a nő "biztos, szerető, boldog otthont" teremtett a gyermeknek. Mialatt a gyermeket nevelte, ötször ítélték el bűncselekmény miatt, 1983 és 2005 között kokainozott és harmincas évei elején minden nap szívott marihuánát. Az is kiderült, hogy egyszer hozzávágta a cipőjét a lányhoz, ami nyomot hagyott az arcán.

Az édesanya, Joy White az ítélethirdetés után kijelentette, hogy túl enyhének találja a büntetést. Mint mondta: minden évért, amelyet lányától elválasztva kellett töltenie, legalább egy évvel kellene fizetnie a bűnösnek.

Pettway a bíróságnak írt levélben kért bocsánatot tettéért mindazoktól, akiknek fájdalmat okozott. A történtekért magát és a körülményeket okolta: sajnálta, amiért nem kért orvosi segítséget, hogy feldolgozza vetéléseit, és felidézte, családjával nem beszélhette meg problémáit.

Az igazságra végül Carlina maga jött rá. Faggatózására származásával kapcsolatban Pettway részben felfedte előtte az igazságot, bevallva, hogy valóban nem ő az édesanyja, hanem egy drogfüggő, aki lemondott róla. A lány azonban nem érte be ennyivel, az eltűnt gyerekek országos online adatbázisában kutatva rábukkant csecsemőkori képére, és a nyomon elindulva megkereste az édesanyját.

Anya és lánya 2011 januárjában találkozott, és a DNS-vizsgálat igazolta vérségi kapcsolatukat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.