Berepült a cigi az ablakon

Egy ideges dohányos okozta a devecseri lakástüzet

Egy baráti társaság gyűlt össze kedden Devecserben, de a beszélgetést egy eddig ismeretlen okból kialakult tűz szakította félbe. Személyi sérülés nem történt.

2012.04.04 15:45ma.hu

Kedden késő este egy devecseri lakóház egyik szobájában tűz ütött ki. A kiérkező tűzoltók a tüzet megfékezték, idő közben a rendőrség is a helyszínre érkezett.

Az adatgyűjtés során megállapítást nyert, hogy a család és néhány ismerősük az este folyamán a ház mögötti, különálló melléképületben tartózkodott, amikor a házigazda szóváltásba keveredett fiának egyik barátjával. Az ismerőst a vita miatt hazaküldte, aki a helyszínt ingerülten elhagyta. A jelenlévők ezt követően zajra lettek figyelmesek, s a melléképületből kitekintve észlelték a házból szivárgó füstöt.

A helyszíni adatok alapján, valamint a korábbi vitára tekintettel az idegenkezűséget nem lehetett egyértelműen kizárni, az Ajkai Rendőrkapitányságon rongálás bűntettének gyanúja miatt eljárás indult. Ennek keretében nagy erőkkel indult meg a nyomozás, az ajkai rendőrök rövid időn belül elfogták a vita hevében helyszínről távozó fiatalkorút. Előállítását követően – a helyszíni adatgyűjtés és a tanúkihallgatások alapján – gyanúsítottként hallgatták ki.

Az elkövető a cselekményt elismerte. Vallomása során elmondta, hogy idegességében a kapuban cigarettára gyújtott, majd a félig elszívott szálat a nyitott ablakon a házba dobta. Ezt követően a helyszínről távozott.

A nyomozás további szakaszában a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja, hogy a cselekmény során súlyosabb bűncselekmény, közveszélyokozás megvalósult-e.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.