Egy horvát férfi próbálkozott

"Aranyérmes" csempészt fogtak a határon

Hatmillió forint értékű aranyérméket akart Magyarországra csempészni a napokban egy horvát férfi az udvari határátkelőhelyen, de lebukott, és eljárás indult ellene.

2011.09.30 15:18MTI

A Horvátországból érkező férfi vámárut nem jelentett be, a tételes vizsgálatkor azonban útipoggyászából zsebkendőbe csomagolva harminchét, osztrák veretes, Ferenc József arcképével ellátott négydukátos aranyérme került elő.
   
Az érmék összesen fél kilogrammot nyomnak és hatmillió forintot érnek, ehhez kapcsolódóan a vámtartozás mintegy másfél millió forint.
   
A hivatal csempészet bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt az érméket lefoglalta, és a feljelentést tett a NAV Bűnügyi Igazgatóságán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.