Most lesz csak jó iPhonosnak lenni

Január 6-ától elérhető az Apple Mac App Store

Az Apple bejelentette, hogy a Mac App Store online áruház 2011. január 6-án, csütörtökön kezdi meg működését. A Mac App Store a Mac OS X rendszeren is elérhetővé teszi a forradalmi App Store szolgáltatás használatát, így minden eddiginél egyszerűbbé válik a Mac-alkalmazások megalkotása, felfedezése, telepítése és frissítése.

2010.12.17 15:09ma.hu

A Mac App Store megnyitásakor 90 országban lesz elérhető. Kínálatában ingyenes és megvásárolható alkalmazások is helyet kapnak, többek között a következő kategóriákban: oktatás, játékok, grafika és dizájn, életstílus, hatékonyságnövelő alkalmazások és segédprogramok.

„Az App Store forradalmasította a mobileszközös alkalmazások világát” – modta Steve Jobs, az Apple vezérigazgatója. „Reméljük, hogy a Mac App Store ugyanezt éri el a számítógépes alkalmazások körében, hiszen egyszerűvé és élvezetessé teszi a programok felfedezését és a vásárlást. Alig várjuk a január 6-ai nyitást.”

Az áruházban a felhasználók böngészhetnek az új és figyelemre méltó alkalmazások között, megismerhetik a legnépszerűbb trendeket és a Mac App Store szakértőinek kedvenceit, kereshetnek kategóriák szerint, valamint felhasználói értékeléseket, ismertetőket is olvashatnak. Ebben a szolgáltatásban is egy kattintással megvásárolhatók, letölthetők és telepíthetők, valamint azonnal használhatók lesznek az alkalmazások – akárcsak az iPhone, iPod touch és iPad készülékeken.

A megvásárolt programok a felhasználó valamennyi saját Mac számítógépén futtathatók lesznek.

A frissítések közvetlenül a Mac App Store áruházon keresztül érkeznek majd, így minden program könnyedén naprakészen tartható. A Mac App Store a Mac OS X Snow Leopard felhasználóinak ingyenes letöltésként áll rendelkezésére az Apple szoftverfrissítési szolgáltatásában.


A Mac-fejlesztők maguk határozzák meg alkalmazásaik árát, és az értékesítésből származó bevétel 70 százaléka őket illeti. A fejlesztőket nem terheli díj az ingyenes alkalmazások kapcsán, és nem kell fizetniük a tárhelyszolgáltatásért, a marketingért és a hitelkártya-használatért. Az érdeklődők a következő címen találnak bővebb információt a Mac App Store számára való fejlesztésről: developer.apple.com/programs/mac.

Az Apple tervezi a Mac számítógépeket, a világ legjobb személyi számítógépeit.

Emellett a vállalat nevéhez fűződik az OS X operációs rendszer, az iLife és az iWork programcsomag, illetve számos professzionális alkalmazás.

Az Apple a digitális média forradalmasításában ugyanilyen vezető szerepet tölt be a hordozható iPod médialejátszókkal és az iTunes online áruházzal. A vállalat újabb forradalmi termékével, az iPhone telefonnal és a hozzá kapcsolódó App Store áruházzal alkotja újjá a mobiltelefont, nemrégiben bemutatott varázslatos terméke, az iPad pedig meghatározó szerepet játszik a mobilmédia és a számítástechnikai eszközök jövőbeli fejlődésében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.