A Google fontolgatja kivonulását Kínából

"Google támadást" javító csomag a Microsofttól

Letölthető az Internet Explorer (IE) böngészőprogramhoz az a javítócsomag, amely a Google elleni támadásnál használt biztonsági rést foltozza be.

2010.01.22 18:22MTI

A Google a múlt hét elején jelentette be, hogy fontolgatja kivonulását Kínából, miután fény derült arra, hogy kínai IP-címmel azonosított számítógépes kalózok összehangolt támadást indítottak emberi jogi aktivisták és mintegy húsz vállalat postafiókja ellen. A sikeres támadást többek között az IE programhibája okozta, amely a Microsoft szerint csak a böngészőprogram "alacsony biztonsági szintjén" jelent veszélyt.

A biztonsági szint emelésével azonban minden komolyabb támadás kivédhető - magyarázta a szoftvercég. A német kormány ennek ellenére a hét elején azt javasolta, hogy a javítócsomag kiadásáig az IE helyett, aki teheti, használjon más böngészőt. A figyelmeztetésnek pedig megvolt az alapja, mert a Symantec szoftverbiztonsági vállalat közel száz honlapon talált olyan vírusokat, amelyeket a böngésző hibájára alapozva hoztak létre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.