Kalóz verziókat használtak

Egymillió Xbox-felhasználót tiltott ki a Microsoft

A Microsoft adatai szerint egymillió Xbox 360-felhasználó Live-hozzáférését tiltotta le a redmondi vállalat illegális szoftverek ellen indított kampányában.

2009.11.12 19:46MTI

A Microsoft azokat a játékosokat vette célba, akik a Forza Motorsport 3 és a Borderlands kalózverzióival játszottak. A bolti megjelenés előtt letöltött, illegális verziókat használó játékosokat internetes hálózati azonosítójuk alapján azonosították és tiltották ki Live internetes szolgáltatásból.

A szoftvercég közleménye szerint a tiltás végleges, a pórul járt játékosok csak új konzol és a játék eredeti példányának megvásárlásával állíthatja vissza online profilját, amely a megszállottaknak azért fontos, mert a hálózatban is játszható játékok többek között a neten tárolják az eddig elért eredményeket, A Microsoft világszerte csak egy "csekély százalékát" tiltotta le a 20 millió Xbox Live felhasználónak - olvasható a BBC hírportálján.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.