Blokkolják a domain neveket és IP címeket is

Bekeményítettek: Az Eircom-nál már nem érhető el a Pirate Bay

Az Eircom és az ír zeneipar megállapodásának megfelelően szeptember 1-jétől már nem érhető el a Pirate Bay Írország legnagyobb internetszolgáltatójának felhasználói számára. Az oldal domain neveit és IP címeit egyaránt blokkolják.

2009.09.03 18:40ma.hu

Augusztusban a zeneipar képviselői e-mailben kérték több internetszolgáltatótól, hogy a felhasználók számára ne legyen elérhető a Pirate Bay.

Míg a UPC és a BT Ireland elutasította a kérést, addig Írország legnagyobb szolgáltatója, az Eircom szeptember 1-jei hatállyal blokkolja a Pirate Bay-hez való hozzáférést.

A felhasználók a portálra látogatva azt az üzenetet olvashatják, hogy a Pirate Bay oldalhoz nem férhetnek hozzá.

Ezen kívül egy hosszabb üzenetben leírják, hogy a Pirate Bay-en jogvédett tartalmakat lehet illegálisan letölteni, és azok, akik ezt teszik, jogszabálysértést követnek el.

Ugyanakkor megnyugtatják a felhasználókat, hogy az Eircom nem figyeli, hogy milyen tevékenységet folytatnak a világhálón, és a jövőben sem fognak ehhez szükséges szoftvereket használni.

Továbbá garantálják, hogy semmilyen személyes adatot nem adnak ki harmadik fél számára, még a lemezkiadóknak sem.

Az Irish Times úgy tudja, hogy az Eircom együttműködési megállapodást kötött a Sonyval, az EMI-vel, a Universal-lal és a Warnerrel, hogy közösen fejlesszenek ki egy újfajta online zeneszolgáltatást, amit még karácsony előtt szeretnének bemutatni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.