Ghost in the shell

5 év múlva jönnek az ápolórobotok

Várhatóan 5 éven belül piacra dobják Japánban az otthonokba szánt, napi teendőket ellátó ápolórobotokat.

2009.03.26 13:06ictpress

A japán kormány és a privát szektor elkezdte kidolgozni a biztonsági szabványokat az ápolórobotokhoz, mondta el az iparügyi miniszter.

A robotok következő generációja miatt más biztonsági szabványokra van szükség, amit egy kormány által támogatott szervezet fog kidolgozni, az 5 éves projekthez áprilisban látnak hozzá.

A japánok meglátása szerint, a robotoknak kulcsszerepe lesz az ország gyorsan öregedő népességének kiszolgálásában, írta meg a japantoday.com. Mivel az ipari robotok 7 százalékát is japán cégek készítik, a kormány reményei szerint az új terület a növekedés forrása lehet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.