HRP-4C

Robotmodell a kifutón

Új szupermodell mutatkozott be hétfőn Tokióban, a fekete hajú, álomméretekkel bíró modell mindössze 43 kilót nyom, típusszáma pedig HRP-4C - ugyanis robot.

2009.03.16 19:43MTI

A teljesen élethű manökent a tokiói ipari tudományok és technika intézete mutatta be. Az ezüst és fekete színben pompázó modell súlya elemekkel együtt 43 kiló, magassága az átlagos japán nőkhöz hasonlóan 158 centiméter.

Hangsúlyos szemeivel és kis orrával arca a manga képregények szereplőire emlékeztet, vállig érő haja fekete. A tokiói kifutókon jövő héten debütáló mesterséges modell többre képes az egyenes járásnál: az igazi modellekhez hasonlóan tud sugárzóan nevetni és mosolyogni, 42 motorja távirányítással működik.

A HRP-4C alkalomadtán még ideges is: bemutatásakor a fényképezőgépek villanása összezavarta audioszenzorait, aminek következtében egy pillanatra elvesztette uralmát az arcvonásai felett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.