EasyGuard és Tecra: újítások a Toshibától

A Toshiba bemutatta a Tecra sorozat legújabb tagjait

A Toshiba, a számítástechnikai és elektronikai megoldások vezető gyártója és forgalmazója bemutatta a Toshiba Tecra laptop-sorozat két sorozatát, az A9-es és az S5-ös szériákat, valamint a vezeték nélküli laptop-használatot biztonságosabbá tevő EasyGuard technológiát.

2008.01.12 08:00ma.hu

A Tecra sorozat tagjai megbízhatóságukról és strapabírásukról ismertek, az EasyGuard technológia pedig a laptopok irodán - lakáson kívüli használata során védik a gépet a vírustámadások és adatlopási kísérletek ellen, valamint a véletlen balesetek okozta károsodásoktól.

A Toshiba Tecra sorozat - Páratlanul megbízható társak a Toshibától

A Toshiba Tecra termékcsalád tagjai problémamentes, vezeték nélküli összeköttetést és egyedülálló hordozható teljesítményt biztosítanak vállalati és egyéni felhasználáshoz. Szolgáltatásaik korszerűek, bővíthetőségük és mobileszköz-támogatásuk pedig teljes körű. A 15,4" képátlójú, szélessávú notebook ideális választás üzleti felhasználók számára, az EasyGuard technológia pedig a gondatlan számítógép-használatot biztosítja, irodán kívül is.

A Tecra sorozat tagjai a legmagasabb minőségi követelményeknek is megfelelnek, a nagyméretű adatbázisokat is probléma nélkül kezelik. A gépen található adatok védelmét és a biztonságos és gyors bejelentkezést ujjlenyomat-olvasó segíti.

A Tecra noteszgépek strapabíró kialakításukról ismertek, merev házuknak köszönhetően a nagy igénybevételt is kibírják, így különösen alkalmasak a rendszeres "hordozásra", bármilyen ütést elviselnek. Rázkódás- és ütésálló kialakítása hatékonyan védi a rendszerösszetevőket az utazás során előforduló megpróbáltatások ellen. Nagy teljesítményüknek és biztonságos kialakításuknak köszönhetően kiemelkedően megbízhatóak. A Tecra noteszgépek megbízhatóságát és strapabíróságát igazolja az is, hogy a Budapest-Bamako Nagy Afrikai Futam Toshiba által támogatott csapata egy ilyen noteszgépet visz magával az útra. A Tecra sorozat bemutatott típusaiban - a Tecra A9 és a Tecra S5 laptopokban - elérhetők a Toshiba EasyGuard szolgáltatásai.

A Tecra noteszgépekről további információt a www.computers.toshiba.hu oldalon talál.

Az EasyGuard technológia

A hordozható számítógépeket (éppen a hordozhatóság okán) több és más jellegű károsodás érheti, mint az asztali számítógépeket. Amint a laptopot nem négy fal között, otthon vagy az irodában használják, jelentősen megnövekszik a károsodás lehetősége, a hordozhatóság fejlődésével (egyre könnyebb noteszgépek) pedig megsokszorozódik az esésből és egyéb balesetből, meghibásodásból származó károk száma. A károk ellen - megnövelt védelmet biztosító - tervezési jellemzőkkel, diagnosztikai segédprogramokkal és javítási összetevőkkel érdemes védekezni. Utazás közben a Toshiba EasyGuard szolgáltatásai szavatolják a laptopok számára a termék- és adatbiztonságot. Toshiba EasyGuard szolgáltatása három alapvető kényelmi és biztonsági - védelmi és javítási, a biztonsági és a csatlakozási - funkciót tartalmaz, az elérhető szolgáltatásokat a Toshiba folyamatosan fejleszti.

Védelem és javítás

A Toshiba EasyGuard "védelem és javítás" funkciója több olyan segédprogramot tartalmaz, amely a laptopok és az azokon tárolt információk védelmét szolgálják. A cseppálló billentyűzet véd a véletlen balesetek okozta károsodás késleltetése érdekében. A fő rendszerösszetevőket, például a merevlemezt, a képernyőt és az invertert védő rázkódás- és ütéselnyelő kialakítás csökkenti a leejtés, ütés vagy rázkódás miatt bekövetkező meghibásodások kockázatát. A merevlemez-védelem érdekében a merevlemez-meghajtót rezgéselnyelő anyag fogja körbe, a szabadesés észlelése végett pedig a rendszer egyedülálló térbeli mozgásfigyelőt is tartalmaz. Az adatokhoz való illetéktelen hozzáférés ellen a tulajdonos időzítő által aktivált jelszót állíthat be a BIOS védelmére. A karbantartási és javítási költségeket a könnyen hozzáférhető és javítható rendszerösszetevők (például memóriamodulok, merevlemez, WLAN- és Bluetooth-modul) segítenek csökkenteni. Kiváló minőséget és megbízhatóságot eredményez a magnézium-ötvözetű váz, amely biztosítja a tartósságot és a hordozható számítógépektől elvárt kis súlyt. A Toshiba által fejlesztett számítógép-diagnosztikai szoftver pedig gyors rendszertámogatási és szervizelési szolgáltatásokat nyújt. Emellett a Toshiba minden egyes hordozható számítógépén szabványos külső Kensington kábelzár található, amelynek segítségével megakadályozható a számítógép ellopása.

Biztonság

Az adatok védelme (adatlopás és a vírusok, férgek és támadások elkerülése) érdekében a Toshiba EasyGuard biztonsági összetevője nyújt továbbfejlesztett rendszer- és adatbiztonságot. A Toshiba EasyGuard szolgáltatásai (terméktől függően) tartalmazzák a puffertúlcsordulást kihasználó vírustámadások megelőzésére szolgáló Execute Disable Bit (XD-Bit) ipari szabványt, valamint a tartalom és a személyes adatok megóvása érdekében a bizalmas adatok védelméhez titkosítást és digitális aláírásokat alkalmazó, ipari szabványon alapuló Trusted Platform Module biztonsági megoldást.

A számítógép engedély nélküli elérésének és a bizalmas jellegű fájlok másolásának megelőzésében a Toshiba Készülékzár (Toshiba Device Access Control) segédprogramja nyújt védelmet. A jelszókezelő segédprogramok segítségével a rendszerindítás és a merevlemez elérése is jelszóhoz köthető. Az adatvédelemben segít továbbá az ujjlenyomat-leolvasó megoldás is, amely a rendszert védő összes (BIOS-, merevlemezvédő és Windows-) jelszóhoz egyetlen érintéssel történő, kényelmes és gyors, ujjlenyomat alapú jelszavas hitelesítést kínál. Mindezek mellett a Symantec Norton Internal Security víruskereső szoftvere naprakész védelmet biztosít a vírusok, támadások és adatlopás ellen.

Csatlakozási szolgáltatások

A Toshiba EasyGuard csatlakozási szolgáltatásai a jelenleg elérhető legnagyobb teljesítményű, egyszerű és megbízható, problémamentes vezetékes és vezeték nélküli csatlakozást tesznek lehetővé Emellett könnyen használható diagnosztikai funkciókat és segítséget nyújtanak a csatlakozáshoz, valamint egyszerűen kezelhető Bluetooth-hozzáférést biztosítanak. Mindez garantálja az adatok hatékony, valós idejű elérését, az önálló használatot lehetővé tévő egyszerű hordozhatóságot és az informatikusok támogatási teendőinek mérséklődését. Annak érdekében, hogy a felhasználók gyorsan és könnyen tudják a hálózati kapcsolatot beállítani, megoldhassák a csatlakozási problémákat és rögzíthessék az adott helyen használt beállítások összességét, a Toshiba által fejlesztett ConfigFree szoftvert vehetik igénybe. A Toshiba által kifejlesztett új típusú antennarendszer, az elhalkulásmentes (diversity) antenna (2 Wi-Fi-antenna és 1 Bluetooth-antenna az LCD képernyőben elhelyezve) jobb vezeték nélküli jelvételt és ideális vezeték nélküli csatlakoztathatóságot biztosít. A hatékonyabb internetes értekezletekhez és az egyszerű vezeték nélküli fájlmegosztáshoz az EasyGuard tartalmazza a Toshiba saját fejlesztésű szoftverét, a Toshiba Summitet. A beépített WLAN-modulok egyszerű és biztonságos be- és kikapcsolását a WLAN-kapcsoló segíti.

Az Easyguard biztonsági funkcióit a Toshiba új gépei már tartalmazzák.

További információt a technológiáról a következő oldalon talál:
http://ce.computers.toshiba-europe.com/cgi-bin/ToshibaCSG/generic_content.jsp?LNG=23&service=CE&ID=2005_09_EG_INTRO_CE&LNG=23&banner_id=EASYGUARD_PROMO_TEG_241105.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.