OLPC: újabb csapás

A százdolláros laptop vezető mérnöke kiszállt a projektből

A vártnál kisebb érdeklődés, az akadozó szállítás, és az Asus EEE ellencsapása mellett újabb probléma redőzheti Nicholas Negroponte homlokát: az OLPC-projektből kiszállt a vezető mérnök Mary Lou Jepsen is.

2008.01.03 10:25ma.hu

A hölgy indoklása szerint saját vállalkozásba akar fogni, másról nincs szó - a megjelenítők szegmensében vannak ötletei, azokra koncentrálna inkább. Amúgy tanácsadóként marad az OLPC-nél.

Mindez szép és jó is lenne, ha nem ő lett volna az Egyes Számú Munkatárs, aki a kezdetektől a százdolláros(nak szánt, de ez egy másik történet, vagy talán nem is annyira) laptop projektjében jelen volt: ő volt felelős a hardver- és képernyőfejlesztésekért. A tisztább kép kedvéért: ezek az elemek voltak hivatottak biztosítani a számítógép egyediségét és sikerét.

Hogy mindez miként befolyásolja a terv jövőjét, egyelőre kérdéses. Van azonban egy olyan érzésünk, hogy merész ötlet lenne a projekt hosszú távú fejlődésére nagy összegben fogadni. Ami valahol persze nem öröm: a kezdeményezés mindenképp tiszteletreméltó ötlet (volt?), arról nem is beszélve, hogy valószínűleg hatással volt a meglepően sikeres EEE PC-re is.

Búcsúzunk Mary Loutól

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.