Jönnek a fél terabájtos laptop-winchesterek

A Hitachi 500 gigabájtos merevlemezt gyárt laptopokhoz

A noteszgépek lassan nem csak népszerűségben, de teljesítményben és kapacitásban is kezdik minimálisra ledolgozni lemaradásukat az asztali kollégákhoz képest. A Hitachi jóvoltából például fél terabájtos háttértárakkal is elérhetőek lesznek.

2008.01.04 12:00ma.hu

A lemez már-már túlzás a laptopok átlagos igényeihez képest: 500 óra digitális videó, 178 sztenderd felbontású, egészestés film, 250 játék, vagy 125 000 négyperces popszám tárolására elegendő - nagyjából. Minden elismerés azé, aki ezt ebben a környezetben ki is használja.

Az eddigi rekorder a Western Digital 320 gigás lemeze volt, de az ideje lejárt: a Hitachi szerint az új merevlemez februártól kerül a boltokba, hamarosan pedig az Asustek laptopjaiban is feltűnik: a cég a világ első egy terabájtos kapacitású laptopjaival (M50 és M70) készül előrukkolni.

Csak a miheztartás végett: az asztali gépekben is csak tavaly kezdtek megjelenni a terabájtos méretű lemezek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.