Toshiba SecuRed

Vörös démon vigyázza adatainkat

A Toshiba bemutatta szabadesés-érzékelővel és biometrikus hitelesítéssel felszerelt 200 GB-os külső merevlemez-meghajtóját, a Toshiba SecuRed-et.

2008.07.31 20:05Z., ma.hu

A Toshiba bemutatta 2,5 hüvelykes, strapabíró külső USB 2.0 merevlemez meghajtóját, a 200 GB-os SecuRed adattárolót. A kisméretű, stílusos vörös ház szabadesés-érzékelővel, ujjlenyomat-olvasóval, merevlemez-titkosítással és cseppálló burkolattal védi a merevlemezt és a rajta található adatokat. A SecuRed Magyarországon 2008. augusztusától érhető el.

„Egyre fontosabbá válnak a hordozható biztonsági mentési megoldások, a külső merevlemezeken tárolt adatok biztonsága pedig igen fontos szempont. A 200 GB-os tárolási kapacitást és a legújabb biztonsági szolgáltatásokat egy stílusos, könnyű, kisméretű eszközbe építve a SecuRed egyedülálló megoldást biztosít a piacon: egyszerre védi az adathordozót és a rajta tárolt adatokat is” – nyilatkozta Patonai Szabolcs, a Toshiba Europe GmbH notebook üzletágának értékesítési vezetője.

A SecuRed merevlemez kifinomult védelmi és biztonsági szolgáltatásokat kínál: a cseppálló borítás mellett beépített háromdimenziós gyorsulásérzékelővel rendelkezik, amely képes észlelni a szabadesést, az ütéseket, és a rezgéseket. Amint a készülék veszélyes mozgásokat érzékel, az író-olvasófejet biztonságos parkolópozícióba helyezi, így megvédi a szerkezetet a mechanikai sérüléstől. A kritikus fizikai behatások megszűnésével a SecuRed merevlemez azonnal tovább használható.


A külső hatások elleni védelem mellett a Toshiba nagy hangsúlyt fektetett a jogosulatlan adathasználat elleni védelemre is. A könnyen használható és biztonságos, beépített ujjlenyomat-olvasó segítségével csak a felhatalmazott személyek férhetnek hozzá a SecuRed-en tárolt adatokhoz és fájlokhoz.

Az erőteljes AES-256 algoritmusra és a merevlemez-titkosítást végző szoftverre épülő jelszavas hitelesítés rendkívül hatékony adatbiztonságot eredményez. A merevlemez vörös és fekete színű tokban található, bekapcsolt állapotát világító kék fénycsíkkal jelzi. A SecuRed bármely laptop vagy asztali számítógép vonzó kiegészítője lehet. 130 mm-es hosszúságával, 85 mm-es szélességével és 19 mm-es magasságával kevés helyet foglal el a táskában vagy az íróasztalon.

A könnyű használat érdekében a SecuRed támogatja a „Nomad” hordozható operációs rendszert és a Redemption Back-up Software V2 programot, amelynek egyszerű felhasználói felülete tökéletes megoldást kínál a biztonsági mentésre. A SecuRed Magyarországon 2008. augusztusától érhető el, ajánlott végfelhasználói ára bruttó 47 900 Ft.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.