400 giga a laptopban

A Toshiba bejelentette új 400 GB-s 2,5"-es merevlemezét

A Toshiba tegnap bejelentette a 320-as winchester kapacitásánál kb. 20%-kkal nagyobb, 400 gigás laptopba való merevlemezét, az MK4058GSX-et.

2008.07.17 13:38Gábor

Az MK4058GSX 477 Mbit/négyzetmilliméteres lemezsűrűséggel büszkélkedhet, így kapacitása a két benne működő lemezfelületen pont négyszáz gigabájt. A lemezből most is készítenek igencsak gyors, 7.200 rpm-es változatot is.

Ebben a merevlemezben az író-olvasófej javításának és a továbbfejlesztett mágneses rétegnek köszönhetően lehetett elérni az igencsak impresszív lemezsűrűség-eredményt. Az új Toshiba merevlemez tehát 400 gigás kapacitást kínál a korábbi 320 helyett, ugyanakkor az előző modellnél is alkalmazott 9,5 mm-es vastagság megmarad. A négyszáz gigás modell tömeges termelése szeptemberben fog kezdődni, a gyártó elsősorban a notebook-okba és a fogyasztóelektronikai készülékekbe szánja ezt a modellt. A 7.200 rpm-es vincsi gyártása augusztusban várható.

A termékvonalban megtalálható majd a régi 320 GB-os változat, de kapható lesz 80, 120, 160 és 250 GB-os formában is. A Toshiba az idei DISKCON JAPAN-on fogja bemutatni az új meghajtókat. Az esemény július 22-23-án zajlik majd Tokióban. Az európai debütálás Németországban lesz, a Berlinben megrendezésre kerülő fogyasztóelektronikai vásáron.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.