Óvakodjuk a sikertelenségtől!

A szexuális élet hanyagolása erősítheti a házasságot

A legújabb kutatások szerint, ha egy kapcsolat elején a párok korán elkezdik a szexuális együttléteket, az egy sikertelen, nem kielégítő házassághoz vezethet.

2011.01.05 13:00medipress.hu

Ennek oka, hogy a korai testi kapcsolat miatt nem tanulnak meg egymással kommunikálni, és a problémák megoldásának képességét sem fejlesztik ki.

Amerikai tudósok megállapították, hogy azoknak a pároknak, akik a randevúzás időszakában nem bújtak ágyba egymással, sokkal kielégítőbb volt a későbbiekben a kapcsolatuk.

Ők ugyanis meg tanultak rendesen kommunikálni egymással, jobban élvezték később a szexet, és házasságukat is stabilabbnak látták, mint azok, akik már néhány találka után testileg is közel kerültek egymáshoz - írja a Journal of Family Psychology.

A tanulmány egyik vezetője, Dean M. Busby szerint ennek az az oka, hogy azok, akik korán kezdik a közös szexuális életet, rendszerint össze is házasodnak, mivel az idő előtti intim együttlétek miatt kapcsolatuk kusza lesz és bonyolult, amiből nagyon nehéz kilépni.

Ez azonban szinte soha nem vezet jóra Az általános tanulság az, hogy a szex egy erőteljes élményt nyújt, ami erősen összeköt két embert.

Éppen ezért fontos, hogy mielőtt megtennénk ezt a lépést, ismerjük meg rendesen a másikat, és beszélgessünk vele sokat, így derülhet ki ugyanis, hogy egyformák vagy különbözőek-e az elképzeléseink az életről - hiszen ez a házasság alapja - mondta Busby.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.