Jobban beválik a késleltetett módszer

Szex: Várd meg a mélyebb szintű elköteleződést

A mai párok gyakran próbálják ki nemi kompatibilitásukat azt megelőzően, hogy hosszú távú terveket szőnének. Egy friss tanulmány azonban a késleltetett módszert pártolja, mely szerint a nemi élethez meg kell várni az elköteleződés mélyebb szintjének elérését.

2010.12.31 12:30medipress.hu

A RELATE elnevezésű népszerű online vizsgálatban 2035 házaspár vett részt. A széles körű kérdőív egyik kérdése a következő volt: „Mikor kezdték a szexualitást ebben a kapcsolatban?”.

A statisztikai elemzés azt mutatta, hogy a házasság előtti nemi élettől tartózkodó házaspárok a szexuális kapcsolatot korábban elkezdőkhöz viszonyítva a következő előnyöket élvezték:

- Az értékelés alapján kapcsolatuk stabilitása 22 százalékkal erősebb
- Kapcsolati elégedettségük 20 százalékkal magasabb.
- Kapcsolatuk szexuális minősége 15 százalékkal jobb.
- A kommunikáció 12 százalékkal jobb.

A félúton lévő házaspárok, vagyis azok, akik kapcsolatuk későbbi szakaszában, de még a házasság előtt kezdték el a nemi életet, körülbelül fele ennyi előnyt élveztek.

"A kérdéssel kapcsolatos kutatások többsége az egyén tapasztalataira, nem pedig a kapcsolaton belüli időzítésre összpontosít" - állítja a tanulmányt vezető Dean Busby, a Brigham Young Egyetem professzora.

"A kapcsolat nem csak a szexről szól, de a kutatás azt bizonyította, hogy azok, akik tovább vártak, boldogabbak a kapcsolatuk nemi aspektusát illetően. Úgy gondolom, ez annak köszönhető, hogy megtanultak beszélgetni, és megszerezték azokat a készségeket, amelyekkel a felmerülő problémákat kezelni lehet."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.