Mély, misztikus rajongás

I. Jógafesztivál - a város felett

Mi különbözteti meg a jógát minden más mozgásrendszertől? Minek is köszönheti a jóga több évezredes töretlen sikerét művelői körében?

2010.09.10 18:00ma.hu

Az I. Jógafesztiválon te kis kipróbálhatod az astangától a bikramon át a gerincjógáig e mozgásrendszer különféle formáit. Szeptember 12-én, vasárnap reggel 9-től este 21 óráig téged is vár a budapesti Westend tetőkertje.

Mi lehet az oka annak a mély, misztikus rajongásnak, amely napjainkban is több millió embernek ad motivációt arra, hogy rendszeresen órákat töltsön a jóga semmi máshoz nem hasonlító gyakorlatainak végzésével?

Gyere el szeptember 12-én az I. Jógafesztiválra és választ kapsz minden kérdésedre, amit eddig nem mertél, vagy nem tudtál feltenni!

A jógáról A mai rohanó világban egyre nehezebb a testi és szellemi egészség megőrzése. Korunk egyik legnagyobb kihívása a stressz, mely orvosi szakvélemények szerint a betegségek több mint 66%-ának kiváltó tényezője.

Egyre többen jutnak el a felismeréshez, hogy az életükben valamin változtatni kellene – sajnos erre sokszor szomorú tapasztalások, komoly betegségek világítana rá. A változtatás kapcsán elkezdenek az emberek az egészséges életmód, a mozgás és a harmónia megteremtése iránt érdeklődni, és így kerülnek sokan kapcsolatba a jógával.

A jóga sok ezer éves hagyománya az ősi Indiából származik és ősi írásokon alapszik. A jóga nem csak testgyakorlásból áll, hanem egyfajta tudomány is, amely segítségével az életmódunkat, gondolkodásmódunkat teljesen átalakíthatjuk és lehetőségünk lesz egészséges testben, stressz nélkül, harmóniában élni önmagunkkal és a környezetünkkel.

A jógafolyamatok közül a nyugati társadalmakban leginkább a testgyakorlatok (ászanák), valamint a relaxációs és meditációs technikák terjedtek el, melyekkel megőrizhető a testi egészség és a lelki egyensúly.

Vegyél részt a közös gyakorlásokon, nézd meg a bemutatókat, hallgasd meg az előadásokat - ismerd meg jobban a jógát!

A jógaközpontok standjainál folyamatosan jógaórák zajlanak, elméleti
előadásokat hallgathatsz jógafilozófiáról és az egészséges életmódról.

A programokba bármikor bekapcsolódhatsz.

A kicsik kipróbálhatják a gyermekjóga-foglalkozásokat és a játszóházat, éhségedet a vegetáriánus büfében csillapíthatod.

Ízelítő az ingyenes rendezvény programjából a nagyszínpadon

09.00 Megnyitó
09.10-10.00 Jóga (Szúrja)
10.00-11.00 Astanga jóga Gauranga (Atma Center)
11.00-12.00 Hatha jóga légzésszinkronnal - Vitai Kati (Kék Lótusz) 12.00-13.00 Bikram jóga - Bikram Astoria
13.00-14.00 Jóga a mindennapi életben - Krishnanand (JMÉR) 14.00-15.00 Női jóga - Bálint Gyöngyi (Padma)
15.00-16.00 Iyengar jóga - Bartsch Gabi (Darsan)
16.00-17.00 Gerincjóga - Németh Gergő (Mandala)
17.00-18.00 Destressz jóga - Bálint János (Purnam)
18.00-19.00 Hatha jóga - Szilas Márti (Anahita)
19.00-20.00 Visnu Meditáció Est (Csató Péter, Kowalszky)
20.00-21.00 MAHESHWARANANDA BHAJAN ZENEKAR (Művészeti vezetője: Laár András Bhajanpuri)

Bővebb információ: www.jogafesztival.info

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.