Enni máshogy is lehet

Így fogyjunk, hogy ne fájjon!

Sokakat már a gondolat is rossz kedvűvé tesz, amikor elhatározzák: fogyni fognak! Valóban nem ehetnek mindent, de étkezhetnek máshogy. Hogy fogyjunk, hogy a diéta ne fájjon annyira?

2012.04.07 14:55ma.hu

A "fájdalommentes diéta" azt jelenti: nem koplalunk, hanem olyasmit eszünk, ami fontos tápanyagokkal lát el és nem hizlal. Csökkentsük zsír- és cukor bevitelünket, és koncentráljunk inkább az egészséges ételek fogyasztására. Íme 6 tipp a fájdalommentes, könnyű fogyáshoz!

1. Sült zöldségek

Kezdjük a diétát azzal, hogy a hizlalóak helyett egészséges, könnyed köreteket eszünk. Lehetővé teszik, hogy kevesebb kalóriát fogyasszunk, ugyanakkor megpakoljuk bendőnket ízletes zöldségekkel és telítettnek érezzük magunkat.

Ideális, ha a zsír-bevitelünket csökkenteni szeretnénk. A sóvárgástól is megmentjük magunkat, ha vitaminban gazdag zöldségeket és salátákat fogyasztunk köretnek.

2. Húsmentes ételek, gabonával

Válasszuk az egészséges gabonákat: rostban gazdagok és remek kiegészítők a húsmentes táplálkozáshoz. Köles, búza "golyók" és guinoa - csak néhány ötlet az alacsony kalóriás gabonák közül. Keverjük őket finom zöldségekkel, és készítsünk ínycsiklandó ételeket, amelyek segítenek megszabadulni a felesleges kilóktól!

3. Kagyló trükk

A vörös húst cseréljük étrendünkben kagylóra. A kagyló és az osztriga szintén remek választás a fogyáshoz, mivel fehérjében igen gazdagok, teltség érzetet okoznak, ezért a kísértésnek is ellenállunk, ha netán valami hizlaló nassolnivaló kerül elénk. Nagyon ízletes vacsora készíthető ezekből az alacsony kalóriás ételekből. Grillezni, párolni is lehet őket.

4. Mandula, vacsora előtt

Az étvágy csökkentésére kiváló trükk, ha egy marék mandulát elropogtatunk néhány perccel evés előtt - különösen a vacsoránál. Így kevesebbet fogunk enni.

A mandula fehérjében is gazdag, lassítja a cukor és egyéb elemek lebontását szervezetünkben és hosszabb ideig telítettnek érezzük magunkat.

5. Pulykamell

Kedvenc receptjeinkhez, amelyekhez hús is kell, használjunk pulykát. A pulyka és a csirke a legjobb választás, ha fogyni szeretnénk. Alacsony zsírtartalmú, finom ételek készíthetők belőlük, melyekhez leghasznosabb salátát fogyasztani, és fogyni fogunk, nagyobb erőfeszítés nélkül!

6. Esti saláták

Az este elfogyasztott salátákkal nemcsak betartjuk egészséges étkezési tervünket, de "megpakoljuk" antioxidánsokkal szervezetünket. Keverjünk össze babot, répát és egyéb finom zöldségeket. Salátának ecettel vagy olívaolajjal ízesítsük. A majonézt kerüljük!

Tápanyagban gazdag, finom salátát kapunk. Ha kevésnek tartjuk az adagot, apró csirke darabkákat vagy kagylót is keverhetünk a salátához. A zöldségek variálási lehetőségei pedig kifogyhatatlanok, ezért megunni sem fogjuk a könnyed vacsorát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.