Akiknek ez a nap szenvedés...

Hogy éljük túl szingliként a Valentin-napot?

Hiába a nagy Bálint-napi készülődés körülöttünk, ha nekünk nincs kit meglepni és minket sem fog megajándékozni senki. Annak is örülnénk, ha lenne egy helyes fiú vagy helyes lány, akivel randizhatunk. Hogy éljük túl a Valentin-napot?

2012.02.08 18:55ma.hu

Bár a párok számára a Valentin-nap jeles esemény, sok egyedülálló vagy éppenséggel frissen szakított férfi és nő gondol szomorúan rá, hiszen ő partner híján kevésbé élvezi ezt a napot.

A végeláthatatlan virágözön, a boltok pirosba burkolózott kirakatai pedig még inkább elszomorítják. Felébresztik benne a magány érzését és a kétségeket, az önbizalomhiányt.

Szomorkodni nem kell, hiszen ez az állapot sem tart örökké, és ha "mindenki boldog"-nak látszik is, az sokszor illúzió. Nem egy párocskáról derül ki, hogy nem is olyan nagy a szerelem...

Amíg azonban mi magunk nem találjuk meg a párunkat, a Bálint-napra kellemes elfoglaltságokat is találhatunk magunknak. A nyomasztó egyedüllét helyett menjünk társaságba ugyancsak szingli barátainkkal, vagy keressünk valami igazán jó programot.

Amire ezen kívül emlékeznünk kell: a szerelem nemcsak egy napról szól az évben, a Valentin-nap pedig nemcsak a szerelmespároké, hanem általában azoké, akik szeretik egymást. Íme néhány tipp Valentin-napra, amellyel a szinglik is élvezhetik azt.

- Ne ítéljük meg magunkat a családi állapotunk alapján. A személyiségünknek ehhez semmi köze, nem a párkapcsolat határoz meg minket.

- Ha közelmúltbeli veszteség miatt lettünk egyedülállóak, tarthatunk Valentin helyett "gyásznapot" . Ilyen esetekben nem kell eljátszani, hogy márpedig ez egy vidám nap, mert lelkünk még inkább megsínyli. Keressünk támogatást és a megnyugtató, vigasztaló emberek társaságát.

- Lássuk be, hogy a Valentin-nap lényegében egy üzlet. Nem is annyira a szerelemről szól már, mint inkább a virágok, édességek, ékszerek, egyéb különféle ajándékok árusításáról. Gondoljunk bele, mi mennyi pénzt megtakaríthatunk!

- Tervezzük meg előre, merre járjunk aznap a városban, hogy ne fussunk össze úton-útfélen turbékoló párocskákkal. Ha általában egyedül ebédelünk, most változtassunk ezen.

- Szervezzünk programot olyan emberekkel, akiket szeretünk. Barátokkal, családtagokkal, olyanokkal, akikkel régen kialakított, jó kapcsolatot ápolunk.

- Ha szinglik vagyunk és nem szeretnénk már azok lenni, szánjuk a Valentin-napot arra, hogy megalkossuk a képet magunkban az ideális partnerről. Legyünk alaposak, ne hagyjunk ki semmit, amire vágyunk egy társban. Írjuk fel listaszerűen és tudatosítsuk.

Találjuk ki azt is, milyen helyekre mehetnék még el, ahol jól lehet ismerkedni. Válasszunk valamilyen sportot vagy terápiát. Jógázzunk, legyünk önkéntesek, vessük bele magunkat valamilyen kreatív foglalkozásba.

- Amennyiben nincs nagy bajunk az egyedülléttel, akkor élvezzük ki, és ne hagyjuk, hogy a párkapcsolat-orientált társadalom kikezdjen bennünket és rosszként állítson be, amiért nem élünk kapcsolatban...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.