Felére esett le a szívrohamok száma

Kevesebb szív rendetlenkedik Angliában

Felére csökkent az elmúlt évtizedben Angliában a szívroham miatti halálozás aránya - állapította meg egy most elkészült brit tanulmány.

2012.01.27 20:20MTI

A kutatók több mint 840 ezer ember adatait elemezték, akik 2002 és 2010 között szenvedtek el szívrohamot. A halálozási arány a férfiaknál 50 százalékkal, a nőknél 53 százalékkal apadt ebben az időszakban.

A legnagyobb mértékű javulást a 65 és 74 év közötti embereknél tapasztalták, a legkisebbet a 30-54 éves korosztálynál és a 85 év felettieknél.

A legfiatalabb korosztályban a szakértők szerint a cukorbetegség és az elhízás terjedése ássa alá a szívproblémák kezelésének sikerét.

A halállal végződő szívrohamok számának visszaesése egyrészt az összes szívroham számának csökkenése miatt, másrészt a jobb kezelések elterjedése miatt következett be - írták a kutatók a The British Medical Journal (BMJ) című orvosi folyóiratban közzétett tanulmányukban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.