Tudjuk, milyen céllal megyünk arra a randira?

Te is ezt bénázod el egy kapcsolatban?

Tolerálunk mindent, csak hogy megtartsuk a nőt - ezért aztán ő használ és kihasznál minket - ismerős-e? Jó pár bakit elkövet a férfiember, ha szüksége van a kapcsolatra, és utána még nagyobb butaságok jönnek.

2011.12.06 10:15ma.hu

A pasi már nagyon várja a randit. Ám kiderül, hiába ült tűkön, a találkozót leginkább semmilyennek lehetne nevezni. A következőben is nagyon hisz: no, majd ez...! De a siker elmarad. Ahogy az ezutáni esetben is. A férfi elkeseredik: "vajon mindig ez fog történni? Arra vagyok ítélve, hogy egyedül legyek?"

Aztán - végre - összejön a dolog. Randizik, programokat szervez és együtt alszik az áhított nővel. A hölgy a barátaival is megismerkedik. A probléma azonban előbb-utóbb kiütközik: egyre nyilvánvalóbb, ő nem az a nő, akire vártunk.

A férfi harcol, mert végre talált valakit. Küzd azért, hogy egy normális kapcsolatot tartsanak fenn, mindent megtesz, hogy megtartsa a nőt - lemegy kutyába is, ha kell. Ám az elkerülhetetlen megtörténik: a nő dobja őt. A pasi összetörik.

Mi a teendő? Nyeli a fájdalmat. Ignorálja az érzéseit. Revansot akar venni a volt barátnőn - mindegyiken, aki valaha bántotta. Mindegyiken, aki valaha bármilyen sértést a fejéhez vágott.

Még azokon is bosszút állna, akikkel még sosem találkozott...úgy érzi, vissza akar vágni a nőnek, a nőknek, akikkel nem járt sikerrel. Csak arra vágyik, hogy ő is hasonló módon kihasználja őket, mint ahogy ezt vele tették.

Ismerősek-e ezek az érzések? Egészségesnek, normálisnak és igazságosnak tűnnek-e? Revansot venni új embereken, azért, amiken a múltban keresztül mentünk, nevetséges.

Az ok, amiért korábban bizonyos nők ejtettek minket, leginkább az, hogy nem voltunk hozzájuk illőek. Nem ő volt a társunk - ha erőltetünk egy ilyen kapcsolatot, az minden, csak nem egészséges.

Mi a probléma? A gond az, hogy nem annak alapján randevúztunk, amire szükségünk van. Nem fogalmaztuk meg igazán, mi az, ami mindenképpen meg kell hogy legyen egy nőben ahhoz, hogy ő legyen a társunk. Vaktában lövöldözni butaság - az "aki éppen horogra akad"-elv szintén - az ilyen nőkkel ugyanis egy éjszaka elképzelhető, de egy kapcsolat kevésbé.

Vagy elhitettük magunkkal, hogy az a nő olyan, amilyenre vágyunk? Az igazi énjét nem voltunk hajlandóan tudomásul venni. Mindent tolerálunk is, csak hogy megtartsuk a nőt. Ezért aztán nem csoda, ha kihasználnak bennünket. Minél jobban beleéljük magunkat ráadásul egy kétes kimenetelű kapcsolatba, annál jobban összetörik a szívünk.

A realitás az, hogy új embereken, akik nem ártottak nekünk semmit, nemcsak butaság, de gonoszság is revansot venni. Értelmetlen.

A frusztrációinkról nem tehetnek és nem is érdekli őket. Ők tiszta lapot nyitnak velünk, mi viszont nem vagyunk igazán kíváncsiak rájuk.

A bosszú nem vezet sehova. Ráadásul, ha ráléptünk erre az útra, esélyes, hogy több olyannal is összetalálkozunk majd, akivel kapcsolatban a revans jár az eszünkben, és a sor végeláthatatlannak tűnhet. A hasonló ugyanis hasonlót vonz...és az Igazi egyre csak várat majd magára.

Vagy pedig ha felbukkan egy szóba jöhető partner, előfordulhat, hogy ő tesz majd minket lapátra, amiért előtte 3 másik nővel kiszúrtunk. Veszélyes dolgok ezek...

A normális hozzáállás

Egy tönkrement kapcsolat után nem bosszút kell forralni, hanem normális férfi módjára feldolgozni azt és továbblépni. Továbbá végig kell gondolni, mi és miért romolhatott el. Mennyiben volt hibás a nő, és mennyiben mi.

Ha pedig nem kapunk esélyt egy második randira, gondoljunk bele, vajon hány olyan férfi és nő van, aki szintén nem kap, akár ugyanebben a pillanatban?

Abba belegondoltunk már, hány nő szívét törik össze a férfiak, tiporják el az önbizalmukat, anélkül, hogy bármi rosszat tettek volna?

Az okok sokrétűek. Alapvető probléma, ha hiányzik a kémia; nincs meg a kölcsönös szimpátia, nincs szikra, nincs közös hullámhossz - ezek közül egy is elég, hogy a dolgok ne működjenek. Ezt el kell fogadni. A hit pedig nagyon fontos - abban, hogy hamarosan megérkezik az a személy, aki ideális társunk lesz!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.