Vannak dolgok, amit nem vesznek észre a pasik

Ha nemcsak a szex hibádzik - miért hűtlen a nő?

Miért jut el odáig egy nő, hogy megcsalja a párját? Azért nem sokan űznek sportot belőle - ha hűtlenek, annak általában oka van. Lássuk, melyek a leggyakoribbak.

2011.09.20 18:55ma.hu

Szögezzük le először is, hogy nagyon sok nő nem csalja meg a párját. Különösen, ha boldog a párkapcsolatban. Amikor igazán odavan a férfiért, az első csóktól kezdve hűséges és kitartó. Valakihez tartozni, valakit szeretni ugyanis nagyon jó érzés, és ha viszontszeretik őt, eszébe sem jut a megcsalás.

A szomorú tény, hogy vannak, akik mégis elcsábulnak. Többnyire okkal. A házas nők 25 százaléka félrelépett már, azok a hölgyek körében pedig, akik nem házasságban élnek, csak kapcsolatban, az arány magasabb. Ha a nő egyszer eldönti, hogy hűtlen lesz, meglepőnek tűnő alkalmakat választ ki erre.

- Egy jelentőségteljes szülinap

A hölgyek hajlamosak arra, hogy egy-egy kerek évszámnál, amelyet a tortájuk is jelez, elgondolkodjanak. Felteszik maguknak a kérdést: "Mit is csináltam én az elmúlt 5 évben?"

Alaposabban szemügyre veszi a szerelmi életét is, és azt, milyen irányba tart - és ha úgy találja, nem úgy alakul, ahogyan tervezte, megtörténhet, hogy egy afférral igyekszik "korrigálni" azt - mondja Don-David Lusterman, PhD, pszichológus és könyvíró.

Figyelni kell arra, hogy két éjszaka van az év során, amikor a nő biztosan szeretné, ha egy férfi lenne az ágyában. A szilveszter éjszaka és a születésnapja. Hagyd egyedül, és engedélyt adsz neki a hűtlenkedésre - és alkalmat. Ne feledjük azt sem, hogy a születésnapja az ünnepeltről szól, és persze a szülinapi szexről. Az ajándék is remek ötlet persze...

- Elért egy szintet

Ha a nő hosszabb ideje álmodozott egy lépcsőfok megugrásáról a ranglétrán karrierjében, vagy valamiről, amit nagyon el szeretett volna érni, és sikerül neki - utána hajlamos azon elkezdeni gondolkodni, "és most hogyan tovább?" Elkezd az élet más területére is fokozottan koncentrálni, és rájöhet, hogy nem elégedett a kapcsolatával.

Az is tény, hogy a többet kereső nők gyakrabban csalják meg a párjukat, mint szerényebb jövedelmű társaik. Sok férfi követi el azt a hibát, hogy nem értékeli a párja teljesítményét, eredményeit. Ilyen esetben nem nehéz kitalálni, miért megy a nő máshoz. Ha azonban kimutatjuk, hogy becsüljük őt és büszkék vagyunk rá, egészen más a helyzet.

- Összeköltözés

Talán éppen a nő ötlete volt. Csakhogy sok páros tagjai jönnek rá az együttélés során, hogy mivel igen sok időt töltenek együtt, nem tudnak mindig, minden percben beszélgetni valamiről. Ez sarkalatos pont lehet.

A nő gondolhatja egyszer csak azt, hogy unalmassá vált a férfi számára. Beszéljünk a közös jövőről. Beszélgessünk vele erről! Legyünk tisztában azzal, hogy a legtöbb nő boldog együttélést és gyermekeket akar; amennyiben nem látja az igyekezetet a férfin, el fog menni máshoz, aki megadja neki, amire vágyik.

- Ha nem jó a szex...

Az oxytocin hormon szerepet játszik a jókedvben, és az orgazmus során ötször magasabb a szintje, mint általában. Ennek a hormonnak a szintje intenzívebb szerepet játszik egy nőnél, mint egy férfinál. Tehát ha nem részesül elegendő szexben, azt fogja gondolni, a férfi már nem találja vonzónak, és nem szereti őt. Ez is oda vezethet, hogy mást fog keresni.

A "tessék-lássék szex" annak a jele lehet, hogy valami gond van a felek között. Legyen megfelelő mennyiségű szex a közös életünkben, vagy beszéljük meg a problémákat. A nők 79 százaléka a kielégítetlenségre hivatkozik, ha arról van szó, miért is volt hűtlen.

- Végül, de nem utolsó sorban: a nő azért is megcsalhat, mert szakítani akar, de más módszert nem talál, hogy ezt véghez vigye. A hűtlenség legtöbbször megtöri a kapcsolatokat. Ennél azonban egyszerűbb módja is van a szakításnak. Ha menni akar, menjen...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.