Nem hajlandók együttműködni

MSZP: Orbánnak cselekednie kell Esztergom ügyében

Az MSZP szerint Orbán Viktor miniszterelnöknek az esztergomi helyzet rendezése érdekében azonnal cselekednie kell.

2011.04.11 19:39MTI

Winkfein Csaba, a szocialista párt dorog-esztergomi választókerületének elnöke, volt MSZP-s országgyűlési képviselő hétfőn telefonos sajtótájékoztatóján azt mondta: Orbán Viktornak azonnal cselekednie kell Esztergom ügyében, "meg kell állítania Meggyes Tamásékat, a város érdekeivel ellentétes ámokfutásukat, mert fejére hull Meggyesék összes bűne".

"Fél év elteltével egyértelműen látszik, hogy Esztergomot a Fidesz megbénította, ahol csak lehet, keresztbe tesz a megválasztott polgármester asszonynak, nem érti a nemzeti együttműködés rendszerét" - tette hozzá.

A politikus emlékeztetett arra, hogy a miniszterelnök korábban kijelentette, Esztergom helyzetét csak a kormány tudja megoldani. Winkfein Csaba úgy véli, itt az ideje annak, hogy Orbán Viktor ennek megfelelően cselekedjen.

Megregulázzák?


Kiemelte, hogy a város működése, vagyonának megmentése a tét. Mint mondta, nyilvánvaló, hogy a város fejlődése megakadt, véleménye szerint a Fidesz képviselőit csak a hatalom megszerzése motiválja.

"Ezt város díszpolgárának sem szabad hagynia, különösen, ha miniszterelnök és korábban ígéretet tett erre. Kérjük, azonnal cselekedjen!" - közölte az MSZP-s politikus.

Tétényi Éva független polgármester az Esztergomban fennálló politikai patthelyzet megoldását, a város képviselő-testületének feloszlatását kérte a miniszterelnöktől abban a petícióban, amelyet a hét végén gyalogosan hozott Budapestre mintegy kétszáz helybélivel közösen; a dokumentumot a Miniszterelnökség egyik munkatársa vette át. A polgármester ebben azt írta: a helyi Fidesz-frakció a tavalyi októberi helyhatósági választások óta nem hajlandó az együttműködésre Esztergomban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.