Eltávolítanák a kommunizmus egykori vezetőit

Megtisztítaná a sporttársadalmat a Jobbik

A Jobbik azt kéri a kormánypártoktól, hogy támogassák az alkotmány módosítását kezdeményező javaslatukat, amellyel "meg lehetne tisztítani" a magyar sporttársadalmat az egykori állampárti vezetőktől - hangzott el Szilágyi György országgyűlési képviselő keddi sajtótájékoztatóján.

2011.02.22 11:54MTI

Az alkotmánymódosítás szövege szerint nem viselhetne tisztséget "sporttal kapcsolatos tevékenységet végző társadalmi szervezetben, köztestületben, alapítványban, nem lehet a sportért felelős minisztérium, illetve a sporttal kapcsolatos tevékenységet végző más központi államigazgatási szerv vezető beosztású kormánytisztviselője, állami többségi vagy résztulajdonban álló - sportintézmények vagyonkezelésében szerepet vállaló - gazdasági társaság vezető tisztségviselője vagy ezen gazdasági társaság ellenőrző szervének tagja az, aki az 1949. augusztus 20-át követő és az 1990. május 2-át megelőző időszakban állami vezető, az egykori állampárt vezető tisztségviselője, vagy bármely erőszakszervezet vezető beosztású tisztje volt".
   
Szilágyi György hangsúlyozta: az alkotmányügyi bizottság szerdai ülésén dönt a javaslat tárgysorozatba vételéről. A Jobbik szerint ha a kormánypárti képviselők komolyan gondolják az elszámoltatást, akkor támogatják a javaslat tárgysorozatba vételét és ezzel a "sporttársadalom megtisztítását".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.