Nagy a mellénye a Jobbik elnökének?

Vona provokálta az Országgyűlést - rendőrt hívtak

Rendkívüli házbizottsági ülést hívott össze Ujhelyi István Vona Gábor gárdamellénye miatt. A szocialisták viszont rendőrt is hívtak, amiért az épületben több meghívott gárdamellényben jelent meg.

2011.02.14 19:28MTI

Megszakította a parlament ülését és rendkívüli házbizottsági tanácskozást hívott össze az Országgyűlés levezető elnöki posztját hétfőn délután átvevő Ujhelyi István. A szocialista politikus, aki először elnézést kért, hogy képviselőként kétszer is bekiabált a nap folyamán, jogsértésre hivatkozva rendelte el a Házbizottság ülését. Azt mondta, meglátása szerint a teremben jogsértés zajlik, ami nem különb, mintha egy "kisértékű lopás elkövetését látná". A levezető elnök a közelmúltban módosított szabálysértési törvényre hivatkozott.

Az ülésteremben Vona Gábor, a Jobbik elnöke a betiltott Magyar Gárda mellényében ült. Ujhelyi István kijelentette: a Házbizottság ülésén egyetlen kérdést akar feltenni, hogy az a viselet, amelyben Vona Gábor "ma provokálja az Országgyűlést" Magyar Gárda viselete-e.

Nyakó István, az Országgyűlés Emberi jogi-, kisebbségi- civil- és vallásügyi bizottságának MSZP-s képviselője szerint Vona Gábor is feszegette a határokat azzal, hogy a belügyminiszterhez intézett beszédét gárdaegyenruhában feszítve mondta el. Ezt megfejelte azzal, hogy ebben a betiltott uniformisban gratulált az újonnan beiktatott parlamenti képviselőnek. Ezzel kapcsolatban további szabálysértések is voltak a Parlamentben, melyeket intézkedés nélkül hagyott az Országgyűlés illetékes szerve.

A Parlament folyosóin ugyanis további személyek sétáltak gárdaegyenruhában, beszélgettek órákon át mindenféle számonkérés nélkül. „Tudomásom szerint több észrevétel érkezett a "nyilas házfoglalással" kapcsolatban, azonban egyetlen szerv se intézkedett a törvényesség helyreállítása érdekében” – mondta a politikus.
 
Az MSZP és minden jogkövető, a hatályos törvényeket elfogadó és betartó polgár számára elfogadhatatlan, hogy az ország házában történő szabálysértésekről, azokat szó, intézkedés és szankció nélkül hagyják az arra illetékes szervek – állt Nyakó közleményében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.