Fico elleni merénylet

Karácsony Gergely főpolgármester levélben fejezte ki együttérzését

Magyarország és Szlovákia köteléke a közös történelmen, a kölcsönös tiszteleten, valamint a békés és virágzó jövőre irányuló közös törekvésekben gyökerezik.

2024.05.16 16:41MTI

Karácsony Gergely levélben fejezte ki együttérzését Robert Fico szlovák miniszterelnöknek az ellene elkövetett merénylet miatt - közölte Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala.

A Pavol Hamzík Budapestre akkreditált szlovák nagykövetnek címzett levelében Budapest főpolgármestere mielőbbi és teljes felépülést kíván Robert Ficónak, reményét fejezve ki, hogy az elkövetőt mielőbb bíróság elé állítják.

Karácsony Gergely szerint a szörnyű, erőszakos cselekmény nemcsak egy megválasztott vezető elleni támadás, hanem azon demokratikus értékek elleni is, amelyet mindkét nemzet nagyra tart. Magyarország és Szlovákia köteléke a közös történelmen, a kölcsönös tiszteleten, valamint a békés és virágzó jövőre irányuló közös törekvésekben gyökerezik - fogalmazott a főpolgármester.

Hangsúlyozta: "a szlovák demokrácia elleni támadás általánosságban is a demokrácia elleni támadás, és elengedhetetlen, hogy egységesen álljunk ki az ilyen fenyegetésekkel szemben". Budapest és Magyarország szolidáris Szlovákiával - tette hozzá Karácsony Gergely, arra kérve Szlovákia nagykövetét, fejezze ki a budapestiek őszinte együttérzését Fico miniszterelnöknek és a szlovák népnek.

"Budapest kész minden lehetséges módon segíteni szlovák barátainknak, szomszédainknak" - fűzte hozzá a főpolgármester.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.