Állatvédelem

Szombaton rendezik meg a felelős állattartás napját a Rex Állatszigeten

Kutyabemutatókkal, lovas foglalkozásokkal, kincskereső játékokkal, interaktív élő állatos gyermekelőadással, postagalamb-bemutatóval és kézműves programokkal is várják az érdeklődőket.

2024.04.30 11:34MTI

A Rex Kutyaotthon Alapítvány szombaton rendezi meg a felelős állattartás napja elnevezésű rendezvényét a Rex Állatszigeten, ahol kutyabemutatókkal, lovas foglalkozásokkal, kincskereső játékokkal, interaktív élő állatos gyermekelőadással, postagalamb-bemutatóval és kézműves programokkal is várják az érdeklődőket.

A családi napra olyan programokkal készülnek a szervezők, amelyek fókuszában az állatok állnak és amelyek segítik a szórakozva tanulást - áll a szervezet keddi közleményében.

Az egész napos rendezvényen félóránként kennellátogatások indulnak, ahol a gondozók kíséretében meg lehet nézni a gazdára váró kutyákat, az állatsimogatóban pedig a társállatokat lehet megismerni. A helyszínen jelenleg a vadudvar átépítése folyik, ahol még több magyar állatfaj megismerésére nyílik majd lehetőségük a látogatóknak.

Az alapítvány több mint három évtizede oktatja a gyermekeket a felelős állattartás alapszabályaira, tavaly mintegy 1500 óvodás és kisiskolás vett részt tematikus programjaikon. A közlemény idézi Király Pétert, a szervezet alapítóját, aki bízik benne, hogy a tematikus kiállítások, interaktív bemutatók segítenek abban a látogatóknak, hogy még tudatosabban és felelőségteljesebben viszonyuljanak az állatokhoz.

Részletes program a szervezet honlapján olvasható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.