Választás

Bodolai Lászlót delegálta az NVB-be az LMP

Bodolai László ügyvédet delegálta a Nemzeti Választási Bizottságba (NVB) az LMP; Bodolai László szerdán le is tette esküjét az Országgyűlés alelnöke előtt.

2015.11.04 18:34MTI

A jogszabály szerint az Országgyűlés által választott tagok mellett az NVB további egy-egy tagját azok a pártok bízzák meg, amelyek rendelkeznek frakcióval az Országgyűlésben.

Az LMP korábbi NVB-delegáltja, Szabó Miklós szeptember elején hunyt el. A párt szerdán jelentette be, hogy Bodolai Lászlót delegálja Szabó Miklós utódjául az NVB-be.

Bodolai László szerdán már le is tette esküjét Jakab István, az Országgyűlés alelnöke előtt, innen kezdve gyakorolhatja a tagságból fakadó jogait.

Bodolai László ügyvéd, szakterülete a médiajog.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.