El is mentek a munkások

Emlékmű, Szabadság tér: ülő tiltakozás a munkaterületen

Már fél 6-kor a helyszínre érkeztek, hogy megakadályozzák a munkálatokat: gyakorlatilag elfoglalták az emlékmű tervezett helyszínét.

2014.04.25 08:13MTI
MTI Fotó: Beliczay László

Demonstráció kezdődött péntek reggel a budapesti Szabadság téren, egy kisebb csoport a munkaterületre leülve igyekszik megakadályozni a térre tervezett, a német megszállás áldozatainak tiszteletére állítandó emlékmű építésének megkezdését.

Magyar Fruzsina dramaturg, a tiltakozók szószólója a helyszínen azt mondta, értesültek arról, hogy péntek reggel meg akarják kezdeni az emlékmű építését, ezért már fél 6-kor a helyszínre érkeztek, hogy megakadályozzák a munkálatokat: gyakorlatilag elfoglalták az emlékmű tervezett helyszínét.

Hozzátette, a munkások meg is jelentek reggel 6 óra körül, ám őket meglátva nem tettek semmit, és végül elmentek.

Ezzel új minőségbe lépett az emlékmű elleni tiltakozás, hiszen elszántak arra, hogy akár a testükkel is megakadályozzák az emlékmű felépítését, és a végsőkig kitartanak - mondta Magyar Fruzsina.

A tiltakozók közül tízen közvetlenül az emlékmű tervezett helyszínén ülnek, a lebontott kordon mellett - egyikük a Demokratikus Koalíció jelvényével ellátott dzsekit visel -, tíz támogató pedig körülöttük helyezkedik el.

A helyszínt rendőrök biztosítják, a környéken három rendőrségi jármű áll, de a hatóság nem avatkozott közbe.

MTI Fotó: Beliczay László

<>

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.