HVIM: sem ez, sem az

Emlékmű, Szabadság tér: a radikálisok kiegyeznének az ereklyés országzászlóval...

"Nem szállta meg a német hadsereg a második világháború végén, hanem szövetséges haderőként érkeztek ide."

2014.04.24 19:46MTI

Nincs helye a szabadságról elnevezett téren sem a szovjet hősi, sem pedig a német megszállás áldozatainak emlékére építendő emlékműnek, hanem az 1945 előtti állapotokat kellene helyreállítani az ereklyés országzászlóval - jelentette ki Barcsa-Turner Gábor a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) alelnöke csütörtökön a fővárosi Szabadság téren tartott sajtótájékoztatón.

Incze Béla, a HVIM társelnöke súlyos problémának nevezte, hogy nem bontják el a szovjet hősi emlékművet, sőt egy "német megszállási emlékművet" is fel akarnak építeni a Szabadság téren. A radikális szervezet álláspontja szerint Magyarországot nem szállta meg a német hadsereg a második világháború végén, hanem szövetséges haderőként érkeztek ide.

A sajtótájékoztató végén korabeli propaganda-plakátokat és fotókat helyeztek el a "német megszállási emlékművet" övező kordonon (ezeket az ott tüntetők letépkedték). Ezt követően egy nagyméretű molinót erősítettek a szovjet hősi emlékműre, amelyet ezúttal nem védett vasrács, mert azt a rendőrség előzőleg elbontotta. A molinóra az volt írva, hogy "Gyilkosok emlékműve".

A rendőrség nagy erőkkel volt jelen a helyszínen, de nem léptek közbe, csak lekamerázták az emlékművek körül lévőket. Rendbontás nem volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.