194 betegszervezet

Nemzeti Betegfórum alakult

Az NBF-hez csatlakozhat bármely szervezet, amely megfelel a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló törvénynek, és az egészségügy területén tevékenykedik.

2013.05.24 12:49MTI

Megalakult és megkezdte működését a Nemzeti Betegfórum (NBF), amely civil érdek-képviseleti fórumként az egészségügy területén tevékenykedő betegszervezeteket fogja össze.

A fórumhoz eddig 194 betegszervezet csatlakozott, az NBF az Emberi Erőforrások Minisztériuma tanácsadó szervezeteként részt vesz a népegészségügyi programok és egészségügyi tárgyú törvénytervezetek kidolgozásában, valamint a szakmai standardok megalkotásában is.

Az NBF alakuló ülésén az egyes tagozatok megválasztották a szervezet vezető testületét és a legfeljebb 30 tagú választmányt.

Ezek szerint az egészségügyért felelős államtitkársággal koordinátori szerepben Pogány Gábor, a Ritka és Veleszületett Rendellenességgel Élők Országos Szövetsége (RIROSZ) elnöke tartja a kapcsolatot, helyettese Kincses János, a Magyar Cukorbeteg Országos Szövetségének (MACOSZ) elnöke lett. Vezetőségi tag Demeter Jolán, a Magyar Rákellenes Liga alelnöke, Gruiz Katalin, a Down Alapítvány elnöke és Ádám Aurél, a Vesebetegek Egyesületeinek Országos Szövetsége (VORSZ) elnöke. A választmány tagjainak két évig tart a mandátumuk.

Az NBF-hez csatlakozhat bármely szervezet, amely megfelel a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló törvénynek, és az egészségügy területén tevékenykedik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.