Nyilvános fórumokat tarthatnak

ELTE: megállapodást kötött az intézmény az egyetemfoglalókkal

Megállapodást kötött Dezső Tamás, az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Bölcsészettudományi Karának dékánja az egyetemfoglalókkal, ennek értelmében a hallgatók a Gombocz Zoltán teremben rendszeres, nyilvános fórumokat tarthatnak.

2013.03.26 16:34MTI

A tájékoztatásban felidézték, hogy a hallgatók a felsőoktatásban végrehajtott és tervezett átalakítások, a forráskivonások, az oktatói elbocsátások, a keretszámcsökkentés, a hallgatói szerződés és az egyetemi autonómia lehetséges csorbítása elleni tiltakozásul február 11-én elfoglaltak egy termet. Ez a terem a mostani megállapodás megkötésével a hallgatói önszerveződés legális színterévé, a fórumok engedélyezett helyszínévé vált - jelezték az ELTE BTK dékánja és az egyetemfoglalók közös közleményében.
   
Dezső Tamás az MTI megkeresésére elmondta, hogy a Gombocz Zoltán terem az a helyiség, amelyet a hallgatók elfoglaltak. A megállapodással kapcsolatban közölte, a termet bármely hallgatói önszerveződés használhatja hetente kétszer, hétfőn és csütörtökön 17 órától 22 óráig.
   
Az egyetem közleménye szerint az ELTE vezetőivel kötött megállapodás mutatja, hogy a jelenlegi oktatáspolitikai helyzetben elengedhetetlen az érintettek együttműködése.

"Az Eötvös Loránd Tudományegyetem, ahogy élen jár az oktatás és a kutatás területén, úgy a hallgatói aktivitás támogatásában is példát mutat" - zárul a kommüniké.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.