Árvíz

Elsőfokú készültséget rendeltek el a Murán

Árvízi üzembe helyezték Zalaszombatfán a Kebele tározót.

2013.03.31 12:14MTI

A Mura folyón vasárnap délelőtt elérte a vízszint az elsőfokú árvízvédelmi készültségi szintet. A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság honlapja szerint Letenyénél rendelték el az elsőfokú védekezést.

A lehullott nagyobb csapadékmennyiség miatt a zalai vízfolyásokon mindenütt jelentős a vízszintemelkedés, ezért vasárnap reggel Zalaszombatfán árvízi üzembe helyezte a vízügyi igazgatóság a Kebele tározót.

A jelentős mennyiségű csapadék és a hóolvadás miatt Zalában több helyütt is gondot okoz a víz. Telítődtek a kisebb vízfolyások, árkok, patakok, de több helyen ki is öntöttek medrükből.

Lentiszombathelyen a Tavasz utcában egy lakóházat is megközelített a kiöntött Malonya-patak, Tüskeszentpéteren a mezőről lefolyó nagy mennyiségű csapadékvizet nem tudta elvezetni az út menti vízelvezető árok, ezért mindkét helyszínen földmunkagépeket vetettek be a veszély elhárításához. Keszthelyen egy lakóház telkén gyűlt össze tíz centiméteres vízréteg a heves esőzések miatt, itt a tűzoltók nyújtottak segítséget.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság honlapján vasárnap azt közölte: a Magyar Közút Nonprofit Zrt. lezárta a Páka és Ortaháza közötti mellékutat a napok óta tartó folyamatos esőzések következtében kialakult vízátfolyások miatt. Az MTI a helyszínről úgy értesült, hogy Magyarszerdahelynél, a 74-es főúton is vízátfolyások nehezítik a közlekedést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.