Árvíz/belvíz

Négy megyében árvízi, kilencben belvízi védekezés folyik

A Bodrog, az Ipoly, a Kraszna, a Tisza, a Hármas-Körös, a Rába, a Takta, a Zagyva és a Zala magyarországi szakaszain összesen 912 kilométeren elsőfokú a készültség.

2013.03.31 10:41MTI

Négy megye tizenhét településén árvízi védekezést, kilenc megye harmincöt településén pedig belvízi védekezést folytatnak.

Hajdú Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője szerint a Bodrog, az Ipoly, a Kraszna, a Tisza, a Hármas-Körös, a Rába, a Takta, a Zagyva és a Zala magyarországi szakaszain összesen 912 kilométeren elsőfokú, míg a Hortobágy-Berettyón 86 kilométeren másodfokú árvízvédelmi készültség van érvényben.

A vasárnap reggeli adatok szerint a belvízzel elöntött terület országosan 80 700 hektár, 11 vízügyi igazgatóság területén 27 szakaszon első- és 29 szakaszon van másodfokú belvízvédelmi készültség.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megye területére citromsárga figyelmeztető előrejelzést adott ki, mert ezeken a területeken egy nap alatt több mint 20 milliméter eső hullhat.

Nyolc megyében a heves zivatarok, hat megyében a várható jelentős mennyiségű csapadék miatt van érvényben elsőfokú figyelmeztetés az országban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.