Árvíz/belvíz

Továbbra is védekeznek a Kapos mentén

A vízszint Dombóvárnál vasárnap már nem emelkedett.

2013.03.31 11:12MTI

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közlése szerint vasárnapra virradóra a Kapos mentén Döbrököznél, illetve Csikóstőttősön, a Baranya-csatorna mentén ötezer homokzsákból emeltek ideiglenes védműveket, a munkában százharminc ember vett részt.

Dombóváron, a Lehel utcában, valamint Csikóstőttősön szivattyúkkal emelik át a belvizet a Kaposba és a Baranya-csatornába.

Tolna megyében az áradó vízfolyások szintje lassú apadást, illetve stagnálást mutat; a Kapos vízszintje Dombóvárnál vasárnap reggel 460 centiméter alá csökkent, a Baranya-csatornán és a Hábi-patakon Csikóstőttősnél egyaránt apadás indult meg.

A Koppány vízgyűjtő területére újabb jelentős mennyiségű eső várható, ez azonban vízügyi szakemberek szerint nem okoz majd veszélyt jelentő vízszintemelkedést - közölte a katasztrófavédelmi igazgatóság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.