MSZP-ígéretek

Mesterházy: egy mosolygósabb országot szeretnénk

Mesterházy Attila szerint a jelenlegi kormány nem törődik az emberekkel. Az MSZP elnöke azt ígérte, kormányra kerülésük esetén senkit nem hagynak az út szélén.

2013.03.21 21:17MTI

Az ellenzéki politikus szerint miközben Magyarországon négymillió ember él a létminimum alatt, közülük másfél millió tengődik mélyszegénységben és 470 ezer gyerek éhezik, a regnáló kormányzat csak saját hatalmának megszilárdítására törekszik. Mesterházy Attila a helyi művelődési központ színháztermében - amelyet teljesen megtöltöttek a párt szimpatizánsai és más érdeklődők - egy újabb "átverésnek" nevezte a rezsicsökkentést, szerinte az kevesebb mint az ígért 10 százalék, és leginkább a gazdagoknak kedvez.

A mostani intézkedés helyett a szocialisták javaslatát ajánlotta a hallgatóság figyelmébe: egy bizonyos fogyasztási határhoz kellett volna kötni a rezsicsökkentést, a rászorulóknak többet adni és semmit azoknak, akik "úszómedencéjük fűtésére" használják a gázt és a nagyobb fogyasztás után így több kedvezményt kapnak.

A kormányzó pártok elutasították az alapvető élelmiszerek kiszélesítésére és általános forgalmi adójuk csökkentésére irányuló szocialista javaslatot is, noha az - szerinte - a legjobban rászorulók érdekeit szolgálná. Az MSZP elnöke a beszédében a jelenlegi kormány hibájaként rótta fel, hogy a hatalmon lévők szerinte nem tisztelik eléggé a nyugdíjasokat, nem tesznek meg mindent helyzetük javításáért, a nyugdíjkorrekciós rendszert pedig eltörölték. Mesterházy Attila megengedhetetlennek nevezte, hogy Magyarországon 470 ezer gyerek éhezik. Felelős baloldali politikusként csak azt vállalhatja, hogy ezt a számot a nullára csökkentik - tette hozzá.

A szocialisták kormányra kerülésük esetén senkit nem engednek az út szélén lemaradni, erős demokráciát, felelős gazdaságpolitikát, igazságosabb és szolidárisabb társadalmat, egy mosolygósabb országot szeretnének, ezért kívánnak dolgozni - mondta a pártelnök.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.