Havazás

Mesterházy: azonnal intézkedjen a kormány!

A rendkívüli időjárás miatt azonnali intézkedést vár Orbán Viktor miniszterelnöktől Mesterházy Attila, az MSZP elnök-frakcióvezetője.

2013.03.15 11:11MTI

Mesterházy Attila az MTI-hez péntek délelőtt eljuttatott közleményében felszólította a kormányfőt: "haladéktalanul utasítsa Pintér Sándor belügyminisztert és az állampolgárok biztonságáért felelős kormányzati szervek vezetőit, hogy tegyék végre a dolgukat!".

Az MSZP szerint az eddigiek azt mutatják, hogy "sem a lakossági tájékoztatás, sem a mentés megszervezése és irányítása nem volt megfelelő". A pártelnök azt írta: az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) tájékoztatása szerint a "rendkívüli időjárási körülmények" miatt több mint százezer ember maradt áram, mintegy tízezer pedig víz nélkül.

Mesterházy Attila közleményében azt kérdezte: rendkívüli-e az az időjárás, amelyet több mint egy hete előre jelzett az Országos Meteorológiai Szolgálat? Az MSZP nem érti "miért nem látták előre a bajt, miért nem hozták meg időben az emberek biztonsága érdekében szükséges intézkedéseket".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.