Március 15.

Mesterházy: a magyarság megéli a szabadság napját

Az MSZP elnöke szerint a szabadságot csak az tudja megélni, aki egyáltalán meg tud élni, a szabadság nemcsak jogokat, de biztonságot és lehetőségeket is jelent, ugyanakkor egyre többen vannak, akiknek egyikből sem jut elég.

2013.03.14 19:48MTI

Az MSZP elnöke az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 165. évfordulóján úgy fogalmazott: március 15-e jóval több, mint a magyar történelem egyik legfelemelőbb eseményének emléknapja. 

Mint mondta: "ilyenkor nemcsak emlékezünk a szabadság kivívására, hanem újból és újból ünnepeljük és megéljük magát a szabadságot is. Ma " szabadságunkat egyrészről a gazdasági lecsúszás és a növekvő elszegényedés, másrészről a magyar demokrácia és a jogállam eltiprásának veszélye fenyegeti" - fogalmazott az MSZP elnöke a miskolci Kossuth szobornál, ahol a hideg ellenére több száz ember gyűlt össze. 

Mesterházy Attila kijelentette: 165 évvel ezelőtt a szabadság híveinek szuronyokkal kellett szembenézniük, ugyanakkor ma az ellenfelek fegyvere a populizmus, a nacionalizmus, a megosztás és a félelem. A szocialista politikus úgy fogalmazott: 1848 azt üzeni a mának, hogy a szabadságot és a demokráciát nem elég kivívni, azért mindig küzdeni kell. 

"Hát küzdeni fogunk, elszántan, keményen és állhatatosan" - tette hozzá, hangoztatva azt, hogy amíg van joguk a választásra, addig van esélyük a változtatásra. Az MSZP elnöke kijelentette, hogy pártja megerősödött, és egy év múlva, a választások után újra megerősítik a demokráciát és Magyarországot. Mesterházy Attila arról is szólt, hogy a magyar nép fejlődést és szabadságot akar, igazságos, európai Magyarországot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.