A kormány rezsicsökkentése rövid távú megoldás

LMP: lakásenergetikai felújításokkal kell csökkenteni a rezsit!

Az LMP szerint a kormányoldal által "a választási kampány részeként" elfogadott tízszázalékos rezsicsökkentés csak rövid távú megoldást jelent, helyette a lakások energetikai felújításában kellene gondolkodni.

2013.02.21 11:48MTI

A független képviselő Vágó Gábor csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a Fidesz a rövid távú politikai haszon érdekében döntött a közműdíjak tízszázalékos csökkentése mellett. Az LMP ezzel szemben úgy látja, hogy a hosszú távú rezsicsökkentést a lakások energetikai felújításával kellene megoldani.
   
A képviselő hangsúlyozta, hogy az ilyen típusú felújítások három-négy év alatt megtérülnek, ráadásul a "döglődő" építőipart is ki tudnák húzni a csávából.
   
Jelezte, hogy az ilyen beruházások iránt nagy társadalmi igény mutatkozik. Példaként említette, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség mikro- és kisvállalkozások számára kiírt 11,5 milliárd forintos pályázati kerete egy nap alatt kimerült.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.