Csökkent az ellátás időtartama

LMP: az álláskeresők több mint fele semmilyen ellátást nem kap

Miközben a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat legújabb statisztikája szerint januárban 648,5 ezer volt a munkanélküliek száma, 340 ezerre nőtt azoké az álláskeresőké, akik semmilyen ellátásban nem részesülnek.

2013.02.19 10:54MTI

Szél Bernadett, az LMP politikusa szerint az ellátás nélküli álláskeresők magas száma annak köszönhető, hogy a kormány a korábbi egyharmadára, 90 napra csökkentette a munkanélküli ellátás időtartamát, így fél évvel hosszabb lett az az időszak, amíg az átlagos munkanélküli semmilyen ellátást sem kap.
 
Az LMP gyökeres gazdaságpolitikai fordulatot és a foglalkoztatáspolitika újragondolását sürgeti, ugyanis a párt szerint a "zsákutcás" közmunkaprogram helyett tartós, válságálló munkahelyek létrehozására van szükség a zöld és szociális gazdaságban - zárta közleményét Szél Bernadett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.