Csúsznak a pályázatok

LMP: a kormányzati tehetetlenkedés veszélyezteti a hajléktalan-ellátást

Az LMP szerint több ezer vidéken élő hajléktalan életét veszélyeztetheti az ellátásukkal kapcsolatos pályázatok kiírásának csúszása.

2012.11.01 10:22MTI

A téli fagyok megjelenésével kezdődő krízisidőszak elsősorban a vidéki karitatív hajléktalan-ellátó szervezeteknek hozhat rendkívüli nehézségeket, ugyanis mind a mai napig nem írták ki azt a pályázatot, amely kimondottan az ilyenkor ellátandó, nagymértékben megnövekvő feladatokhoz biztosít támogatást - írta az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében két LMP-s politikus, Szabó Tímea, a parlament emberi jogi bizottságának alelnöke és Vágó Gábor, a lakhatási albizottság elnöke. 

Az ellenzéki képviselők érthetetlennek és elfogadhatatlannak tartják, hogy a mozgáskorlátozottakat, látássérülteket, szenvedélybetegeket vagy idős, ápolásra szoruló embereket érintő ellátások "krízise" után most "a hajléktalanellátás is a kormányzati tehetetlenkedés áldozata lett". Soltész Miklós szociális államtitkár "csak valamikor ebben a hónapban ígéri egyáltalán a pályázat kiírását. Mire számíthatnak a szervezetek, mikorra lesz ebből pénz?" - tette fel a kérdést Szabó Tímea és Vágó Gábor, felszólítva egyúttal az Emberi Erőforrások Minisztériumát, hogy azonnal teljesítse kötelezettségét, és adja át a szükséges forrásokat a téli krízisidőszakra való felkészülés érdekében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.