Óriási az anyagi kár

Tűz ütött ki a Masterplast nagyváradi raktárbázisán

Tűz volt a Masterplast romániai leányvállalatának nagyváradi raktárbázisán kedden hajnalban.

2012.09.11 12:35MTI

Az anyagi kár becsült értéke 2 millió euró (570 millió forint) - közölte a Masterplast a Budapesti Értéktőzsde honlapján. A tűzoltóság az oltást már befejezte, a tűzesetben senki nem sérült meg. Az elsődleges vizsgálatok alapján a tüzet elektromos hiba okozta. A közlemény szerint a kárt szenvedett telephely rendelkezik vagyonbiztosítással, ami kiterjed mind az épületre, mind az árura. Az üzemszerű működést és a vevők folyamatos kiszolgálását a magyarországi központ és a vállalat két további romániai telephelye biztosítja.
 
A tőzsde "B" kategóriájában jegyzett Masterplast építési szigetelőanyagokat gyárt és forgalmaz. A 13 közép-kelet-európai országban jelen lévő társaság 2011-ben 82,38 millió eurós forgalom mellett 1,648 millió euró adózás utáni konszolidált eredményt ért el. Az idei év első félévében 8 százalékkal, 39 millió euróra növelte forgalmát az egy évvel korábbihoz képest, miközben az adózott eredménye 313 ezer euró nyereségből 85 ezer euró veszteségbe fordult.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.