A KIM az Országgyűlés által

Nyilvántartásba vették az elismert egyházakat

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium nyilvánosságra hozta az Országgyűlés által elismert egyházak nyilvántartását, mely tartalmazza ezen egyházak belső egyházi jogi személyeinek elnevezését, székhelyét, képviselőjének nevét és a képviselet módját.

2012.04.23 17:28OS

A lelkiismereti és vallásszabadság jogáról, valamint az egyházak, vallásfelekezetek és vallási közösségek jogállásáról szóló törvény alapján nyilvánosak a nyilvántartásba vett egyházak bejegyzett adatai és bárki számára korlátozásmentesen hozzáférhetők a kormany.hu honlapon.

Az Országgyűlés 2011. december 30-án fogadta el a lelkiismereti és vallásszabadság jogáról, valamint az egyházak, vallásfelekezetek és vallási közösségek jogállásáról szóló sarkalatos törvényt, az Országgyűlés eddig 32 egyházat ismert el, a kormány az elismert egyházak nyilvántartásáról köteles gondoskodni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.