"Tisztázó jellegű vallomás"

Kémlesen: ismét kihallgatták Galambost

Folytatólagos gyanúsítotti kihallgatáson faggatta a Budapesti Katonai Ügyészség (BKÜ) a múlt pénteken Galambos Lajost, a Nemzetbiztonsági Hivatal egykori főigazgatóját a kémbotrány néven elhíresült eljárásban.

2011.09.07 07:29ma.hu

A Magyar Nemzet értesülései szerint védője, Molnár Lajos az államtitkot képező eljárásról úgy tájékoztatott: a mintegy másfél órás kihallgatáson az ügy szempontjából lényeges, azonban szakmai jellegű kérdésekről volt szó, amelyek kapcsán védence tisztázó jellegű vallomást tett.

Galambos Lajost július 14-én helyezték előzetes letartóztatásba, miután a BKÜ kémkedéssel gyanúsította meg a polgári elhárítás korábbi vezetőjét.

A harminc napra elrendelt kényszerintézkedés lejárta után a nyomozó hatóság kilencvennapos hosszabbítást indítványozott, amelyet a Fővárosi Ítélőtábla Katonai Tanácsa jogerősen is jóváhagyott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.