Időközi polgármester-választás

Jobbikos győzelem Gyöngyöspatán

A Jobbik jelöltje, Juhász Oszkár nyerte az időközi polgármester-választást vasárnap a Heves megyei Gyöngyöspatán - jelentette be a szavazatok összesítését követően Szalainé Balog Klára, a helyi választási bizottság helyettes vezetője.

2011.07.17 22:17MTI

A több mint 60 százalékos részvétel mellett megtartott voksoláson a politikus, aki a Jobbik helyi csoportjának vezetője is egyben, a szavazatok 33,8 százalékát szerezte meg, ami 433 voksot jelent. A második helyen a település jelenlegi alpolgármestere, a függetlenként induló Matalik Ferencné végzett 333 vokssal, ami 26 százalékos eredményt jelent. Eszes Tamás, a Véderő elnevezésű szervezet vezetője a negyedik helyen végzett, 134 szavazattal (10,5 százalék).

Az időközi választáson összesen hét jelölt indult a polgármesteri szék elnyeréséért.

Visszalépett a cigány kisebbségi önkormányzat vezetője

Az utolsó pillanatban visszalépett a polgármester-jelöltségtől Gyöngyöspatán a helyi cigány kisebbségi önkormányzat vezetője, így csak heten pályáztak a poszt elnyerésére.

Ifj. Farkas János, szombaton este, nem sokkal nyolc óra után személyesen nyújtotta be a választási bizottságnak a visszalépéséről szóló nyilatkozatát. Ugyanakkor nem indokolta döntését, a bizottság pedig nem kérhet indoklást - közölte Mátyás István, a helyi választási iroda vezetője.

Az MTI kereste ifj. Farkas Jánost is, ám a kisebbségi vezető vasárnap délelőtt nem volt elérhető.

Mátyás István arról is beszámolt, hogy semmilyen rendkívüli esemény nem történt azóta, hogy reggel hatkor kinyitották a szavazóhelyiségeket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.