Negyedmilliót fizethet a garázda

Gyöngyöspata: pénzbüntetésre ítélték a verekedő roma asszonyt

Garázdaság és könnyű testi sértés bűncselekménye miatt 250 ezer forint pénzbüntetésre ítélte pénteken a Gyöngyösi Városi Bíróság Rácz Aladárnét, azt a roma asszonyt, aki április 24-én Gyöngyöspatán megütött egy falubeli nőt.

2011.05.20 17:44MTI

A vádlott és védője tudomásul vette a döntést, az ügyészség pedig nem fellebbezett az ellen, ezért az ítélet jogerős.
   
Az incidens akkor történt, amikor április 24-én hazatértek a faluba azok a gyöngyöspatai roma asszonyok és gyerekek, akiket április 22-én utaztattak el Csillebércre, illetve Szolnok-Tiszaligetre, miután a Véderő elnevezésű szerveződés katonai alapismereteket oktató tábort hirdetett meg a község határába, április 22-24-ére.
   
A helyszínen látható volt, hogy a buszról leszálló egyik nő kétszer megütött egy falubelit, akinek az ütésektől vérezni kezdett az arca. A sértett azonnal feljelentést tett a helyszínen tartózkodó rendőröknél, akik elindultak a verekedő nő házához és előállították a gyanúsítottat.
   
Ezt követően a gyöngyösi rendőrkapitányság eljárást indított a nő ellen garázdaság és könnyű testi sértés miatt.
       
A megütött idős nőt mentővel szállították el a hatvani kórház traumatológiai osztályára, megfigyelésre.
   
A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai március elejétől két héten át járőröztek a mintegy 2900 lakosú Gyöngyöspatán, állításuk szerint a megszaporodott bűncselekmények miatt.
   
A Jobbik március 6-án - a rendőrség becslése szerint - mintegy ezer ember részvételével demonstrációt tartott a községben. Vona Gábor, a párt elnöke akkor úgy fogalmazott, hogy "magyarpárti tüntetés" zajlott a faluban.
   
A Véderő elnevezésű szervezet április 22-24-ére a település határába katonai és önvédelmi alapismereteket oktató tábort hirdetett, ám a rendezvény megnyitását a rendőrség megakadályozta.
   
A tábornyitás tervezett napján ugyanakkor 267 roma asszony és gyermek távozott a településről Csillebércre és Szolnok-Tiszaligetre.
   
A feszültség ezt követően sem csökkent, április 26-án késő este összeverekedtek a Véderő tagjai a helyi romákkal. Három férfit kórházba szállítottak, s a rendőrség ugyancsak három gyanúsított ellen indított eljárást, csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.